Запропонувати проект

Для розгляду проекту заповніть форму. Приватну та контактну інформацію буде приховано.
Ваше ім`я
Ваш Email
Назва проекта
Необхідна сума
Опис вашого проекту
Будь ласка, максимально конкретизуйте потреби. Це допоможе уникнути непорозумінь і зайвих уточнень.
Дякуємо!
Допоможи нам швидше закрити збір, розкажи друзям та долучай їх
Поділися у соціальних мережах цим баннером
Поділитись у:
та завантажуй в instagram з посиланням на збір
Разом ми велечезна сила!
Завдяки вам закриті тисячі запитів для ЗСУ! Маємо продовжувати!
Допомогти проекту

Позашляховик пікап Nissan NАVARА з новою технікою поїхав на позиції батальйону ім. Кульчицького

Антиснайперський підрозділ “Че”. Підрозділ з показником стовідсоткового виконання бойових задач. Це...

Позашляховик пікап Nissan NАVARА з новою технікою поїхав на позиції батальйону ім. Кульчицького

Позашляховик пікап Nissan NАVARА з новою технікою поїхав на позиції батальйону ім. Кульчицького

Антиснайперський підрозділ “Че”. Підрозділ з показником стовідсоткового виконання бойових задач. Це один з найпотужніших взводів у складі Батальйону ім. Кульчицького. Задачі на передовій – виявлення ДРГ і зачистка місцевості.

Командир підрозділу, з позивним “Че” був нагороджений кількома орденами і медалями, сред яких є рідкий орден – Данила Галицького. Під командуванням “Че”, підрозділ не втратив жодного бійця з самого початку АТО. Нажаль, цього не можна сказати про транспортне й технічне забезпечення. Майже всі автомобілі підрозділу були знищені прицільними ворожими вибухами. Техніка, яку передавали волонтери, прийшла в плачевний стан і ремонту не підлягає. Держава надавала бійцям лише зброю і БК, як завжди, в недостатній кількості.

Цього тижня батальйон колишніх добровольців – відчайдушніших майданівців – отримав передачу за проектом “Допомога батальону ім. Кульчицького”

5

Квітень – травень 2014 р. добровольці воювали під керуванням генерал-майора Сергія Кульчицького на передовій. Кульчицький – єдиний бойовий офіцер такого високого рівня, що виконував завдання разом з особистим складом. Він користувався залізобетонним авторитетом у бійців, вдягав бронежилет, каску й з бойовим вигуком йшов в атаку. 29 травня 2014 р. Кульчицький загинув, його вертоліт Мі-8 збив ворожий снаряд над горою Карачун, Слав’янського району. Герою вічна пам’ять!

kulchyckyy1

 

Втрата такого талановитого й безстрашного чоловіка змусила хлопців з ще більшою люттю воювати проти ворога. З часу звільнення Краматорська і Слов’янська від терористів, батальйон приймав участь в найзапекліших боях в Дебальцево, Чорнухіно, Зайцево і Логвіново. Батальйон виховав декілька дуже мужніх, досвідчених і авторитетних керівників.

Заступник командиру антиснайперського взводу з позивним “Бакі”, легенда майдану й хоробрий воїн АТО. Боєць не приймає державні нагороди.  Не вважає за потрібним мати відзнаки пошани від керівництва держави, котре не здатне забезпечити технікою і обладнанням армію. Всі сучасні прилади, вкрай необхідні на фронті, підрозділ отримує завдяки спонсорській допомозі: автомобілі, тепловізійні приціли, маскувальні халати (дуже актуальна позиція для снайпера взимку!), навігатори, планшети з системою Комбат і навіть ноутбуки.

2

Бійці взводу розповідали, як під час боїв в Углегорську, Бакі зайшов з тилу на територію ворога, заскочив в окоп, знищив ворожу групу, забрав трофейний кулемет “Утёс” і дотягнув його власноруч до своєї позиції. Таким чином, врятував всю свою групу від кулеметного обстрілу на відкритій місцевості. І таких історій чимало про всіх командирів батальйону ім. Кульчицького. Справжні герої серед нас і постійно потребують допомоги в сучасній техніці, адже ворог не стоїть на місці, а прогресує.

Ми не втомлюємося голосно захоплюватись хлопцями, що яро захищають нас від ворога! І не забуваємо, вашої підтримки потребують й інші проекти для забезпечення армії:

Партнери

Останні новини

Всеукраїнський центр волонтерів

people
Миколаївський обласний благодійний фонд
“РЕГІОНАЛЬНИЙ ФОНД БЛАГОЧЕСТЯ”

Свідоцтво про державну реєстрацію благодійної організації Серія АВ №736456 від 26.09.08

Контакти:

Преса про нас