Запропонувати проект

Для розгляду проекту заповніть форму. Приватну та контактну інформацію буде приховано.
Ваше ім`я
Ваш Email
Назва проекта
Необхідна сума
Опис вашого проекту
Будь ласка, максимально конкретизуйте потреби. Це допоможе уникнути непорозумінь і зайвих уточнень.
Дякуємо!
Допоможи нам швидше закрити збір, розкажи друзям та долучай їх
Поділися у соціальних мережах цим баннером
Поділитись у:
та завантажуй в instagram з посиланням на збір
Разом ми велечезна сила!
Завдяки вам закриті тисячі запитів для ЗСУ! Маємо продовжувати!
Допомогти проекту

Відрізати чи боротися до кінця: «Біотех» очима солдата

Війна, протези та ампутації йдуть пліч-о-пліч у кожній війні.

Відрізати чи боротися до кінця: «Біотех» очима солдата

Відрізати чи боротися до кінця: «Біотех» очима солдата

Війна, протези та ампутації йдуть пліч-о-пліч у кожній війні. Будь-яку можливість розірвати цю зв’язку і вирвати поранених солдатів із лап каліцтва ми сприймаємо як божий дар. Певний час тому ми опублікували приголомшливу історію успіху: один із найтяжчих пацієнтів проекту «Біотех-реабілітація поранених» Віталій вперше за два роки тяжкого і майже безнадійного лікування встав і пішов на власних ногах! Хоча успіх і не остаточний, а лише проміжний, та скажемо чесно: це сильно додало нам віри у нашу роботу. «Біотех» працює. «Біотех» повертає надію. «Біотех» – справді другий шанс для деяких тяжкопоранених бійців.

Vtlk

Віталій. Годиною раніше він зробив кілька перших самостійних кроків за два останніх роки.
У державних шпиталях йому хотіли просто відтяти обидві ноги 

А тут слово і з «іншого боку барикад»: свою думку висловив Сергій Сергійович, наш добрий друг і колишній військовий розвідник. Він пройшов пекло найгарячіших точок війни і, на щастя, лишився неушкодженим. Близьку смерть і можливе каліцтво він не раз бачив на власні очі. Тож його думка щодо проекту, який має на меті відновлення безнадійних поранених, видалася нам напрочуд цікавою.

4

Сергій Сергійович на власну персону: про війну та поранення він дійсно знає не з чуток


Для солдата втратити кінцівку – гірше від лютої смерті. Уявити себе, ще не старого чоловіка, без ніг, безпорадним, довіку у інвалідному візку, вкрай тяжко. Женеш ці думки якнайдалі, проте страх “А раптом!” не полишає. Найкраще, чого люди навчилися за сотні років еволюції, це калічити і вбивати подібних собі: багатовікові війни відшліфували цю майстерність до найвищого рівня. Знаряддя і засоби для убивства вдосконалюються, а люди лишилися ті ж – із м’яса, шкіри та кісток.

2

Гібридна війна принесла нам гібридні засоби для вбивства. Багато саморобних вибухових пристроїв збирають свої криваві жнива без розбору, не обираючи жертв за якимись критеріями. Безліч окремих мін та мінних полів у хаосі ротацій та бойових дій не позначено на жодних картах. Сотні тисяч різноманітних вибухових пристроїв, полишених у нашій землі окупантами, ще чекають на свою жертву – і от на усьому цьому залізі рвуться і наші захисники. Молоді веселі хлопці, ще вчора й самі мирні люди, стоять на захисті нашої країни і калічаться на цьому смертоносному залізяччі.

1

А ще ж і жертви обстрілів: кулі чи осколки ворожих снарядів не обирають, кого покалічити. На превеликий жаль, рівень медицини у нашій країні дозволяє врятувати не всіх. У нас є лікарі із золотими руками. Є сучасне – хоч і не найсучасніше обладнання. Але, на жаль, цього мало. Левову частку усіх турбот по евакуації з поля бою, подальшому лікуванню, фінальній реабілітації а інколи навіть протезуванню узяли на себе волонтери. Держава ж, у ряді найтяжчих випадків, розводить руками і тихо відходить убік, полишаючи скалічених бійців наодинці з нещастям.

IMG_3575

За цих хлопців – порваних, пошматованих, зранених, – ми будемо битися до кінця

Як людина, яка не раз подумки попрощалася зі своїми ногами, можу точно сказати: якщо є мінімальний, хоча б єдиний шанс зберегти скалічену кінцівку, цей шанс треба використати на повну. Проект «Біотех-реабілітація поранених» – це крихта тієї надії, яка змушує пацанів боротися до кінця і не здаватися до останнього. Завдяки підтримці небайдужих патріотів, ті, над ким уже занесли скальпель хірурги, кому от-от відтяли б надію на повноцінне життя, – хай і не завтра, хай через біль і муки, але зможуть покатати свою дочку на велосипеді і пограти з сином у футбол. Попри все, що розповідають очільники Мінохорони здоров’я, – ось це він і є, доведений практикою спосіб лікування.


Ми вкотре закликаємо вас до участі у проекті «Біотех-реабілітація поранених». Всі ці медичні дива, всі дивовижні зцілення через байдужість держави можливі лише коштом вашого милосердя. Адже оплачувати лікування в проекті ми можемо лише коштом благодійних пожертв. Тож не полишаймо наших хлопців у біді: адже їх скалічило у боротьбі за наш з вами спокій й безпеку.

Партнери

Останні новини

Всеукраїнський центр волонтерів

people
Миколаївський обласний благодійний фонд
“РЕГІОНАЛЬНИЙ ФОНД БЛАГОЧЕСТЯ”

Свідоцтво про державну реєстрацію благодійної організації Серія АВ №736456 від 26.09.08

Контакти:

Преса про нас