Запропонувати проект

Для розгляду проекту заповніть форму. Приватну та контактну інформацію буде приховано.
Ваше ім`я
Ваш Email
Назва проекта
Необхідна сума
Опис вашого проекту
Будь ласка, максимально конкретизуйте потреби. Це допоможе уникнути непорозумінь і зайвих уточнень.
Дякуємо!
Допоможи нам швидше закрити збір, розкажи друзям та долучай їх
Поділися у соціальних мережах цим баннером
Поділитись у:
та завантажуй в instagram з посиланням на збір
Разом ми велечезна сила!
Завдяки вам закриті тисячі запитів для ЗСУ! Маємо продовжувати!

Оперативне реагування

Як це було: великий звіт за оперативними передачами

Звіт? Звіт, і хай він буде велетенським – адже й роботи зроблено немало. Друзі, ми нарешті покажемо і розкажемо, що нам вдалося за останні дні. Дні, коли всі міркували: буде відкрите вторгнення росіян, чи обійдеться? Кинуться окупанти у відкритий наступ, чи побряцають залізом і знову затихнуть до вдалого моменту? Ми довго не міркували, не плодили зайвої конспірології та не наганяли страху. Ми просто взяли і зробили максимум того, що могли, на користь наших захисників. Все воно потрібне ще вчора, все воно пішло в активну роботу, все воно знадобиться й надалі.

Перш за все, ми скажемо слова подяки. Ми щиро вдячні людям, чиєю участю ці передачі стали можливі. Тим людям, які запитали: а що, якщо кинуться? Чим ми можемо допомогти? Які переваги ми можемо надати нашій Армії? Людям, які не шукають слави і тихо, без зайвого галасу, допомогли спорядженням нашим захисникам. А отже, ми облікували потреби наших військових, порадились і почасти закрили ті питання, які не просто заткнуть поточні дірки, а дадуть нашим силам відчутні стратегічні переваги на майбутнє. І це – насправді круто.

Чим кому допомогли

Ще один важливий момент. Вже декілька років, як ми припинили публікувати найменші відомості, які допоможуть ідентифікувати військові підрозділи та кому саме ми передаємо ті чи інші прилади. Ворогу не треба знати, які конкретно загони отримують ті чи інші можливості та рішення. Хай у певні моменти ці переваги стануть для окупантів несподіванкою, а ми просимо вашого розуміння та певного рівня довіри до наших слів та звітної документації. Все, що треба, втрапляє у правильні руки – легендарним бійцям та офіцерам, героям війни, профі та майстрам своєї справи. Воно не лежить на складах, не “губиться”, і завжди працює на користь усіх нас, заради спільної остаточної Перемоги. Частину передач цього етапу ми облікуємо за проектом «Я снайпер». Втім, загальний звіт за усіма процесами буде тут.

Першим чином ми закрили гострі потреби оперативних загонів спеціального призначення, у складі яких діють снайпери, та самих окремих снайперських груп. Ці хлопці ведуть активну розвідку, спостереження та контрснайперську боротьбу. Для них ми закупили спорядження, яке зрівняє шанси, а почасти навіть дасть тактичну перевагу.

Хлопці скаржились про один з випадків: поза роботою на позиціях, під час завдання зі спостереження, помітили ворога на дистанції пострілу. Як на долоні, могли б зняти його за лічені секунди. Та трапилось все у густій високій траві, де не було упору до точної роботи.

На ці випадки закупили їм стрілецьких штативи. Це універсальні триподи, які можна миттєво розкласти у будь-якій точці і в будь-яку позицію. Міцний, надійний та зручний упор – саме під зброю та важку спостережну оптику. Вже у роботі.

До штативів закупили і хороші голови: на них можна кріпити оптику, на них же ставляться і спеціальні застискачі для зброї. Відстроїти гвинтівку і чекати на ворога: кажуть, витримує навіть монстрів .50 калібру. Корисна штука пильнувати якусь позицію ворожого снайпера. В роботі виглядає ось так:

Далекоміри. Непогані моделі, якими допомогли благодійники. Далі будемо передавати ще. Миттєво обчислювати дистанцію, прораховувати точний постріл – справді зручна штука, економить час і зусилля.

Це, даруйте, не можемо навіть показати. Засоби спецзв’язку. Нешумні, малопомітні навіть для ворожих станцій РЕР. Спеціально для потреби оперативних груп, які тихо діють в самому осередку подій. Їхнє існування у військах – не секрет, та кількість, моделі та кінцевих адресатів цієї передачі ми залишимо в таємниці.

Тепер трохи оптики, якою допомогли благодійники. Два монокуляри нічного бачення з можливістю кріплення на шолом. Це для бійців оперативного спецпідрозділу. Вони активно виконують бойові задачі, і такого спорядження в них ніколи не буває забагато.

Це – комплект із коліматора, магніфера та планки на кулемет. Передали для кулеметника снайперів: хай прикриває побратимів та ще більш точно кришить ворогів. Так-так, це той самий комплект, який ми раніше купили і передали іншій снайперській групі: свого часу хлопці вийшли з роботи, і чемно повернули його назад. Практика показала, що потребує обслугування, тож після того піде далі в роботу.

Монокуляр-тепловізор від «Арчера». Шалено вдале рішення, невеликий компактний прилад. Можна працювати у руці – дістав з кишені, огледів місцевість, заховав. А можна поставити на робочий інструмент, як приціл – для роботи на коротких та середніх дистанціях. Ще два топових оптичних приціли для оперативної снайперської групи. Потужні робочі інструменти у хлопців є, а от оптики не завжди вистачає. Буде у нагоді, істотно посилить загін спеціального призначення.

Далі – до пристроїв, які закривають уже стратегічні потреби. Ще одній групі спеціального призначення передали квадрокоптер. Мова про невеличкий, футуристичного вигляду Мавік FPV.

Як і інші дрони подібного класу, ця мушка має на борту хорошу денну камеру. От тільки серед БПЛА – це справжній спортивний болід, квадрокоптер з шаленою швидкістю польоту. Саме тому, для зручності керування, він має не лише пульт, а і от такі зручні окуляри. 

Хлопці спеціально попросили для швидкісної роботи, щоб ворог не встиг його підстрелити. Інші хлопці, які вже мали в роботі, кажуть: штука просто вогонь. Вззз-вззз, все, що треба, знято, а сєпари навіть не встигають зрозуміти, що це було. Це фото пан Сергій, командир славетного загону, опублікував відкрито – тож і ми не будемо приховувати його симпатичне лице. Хай вірно послужить!

Ще більш серйозна техніка. Один квадрик пішов до спеціального загону Сил спеціальних операцій. Це – Autel Evo II з потужною комбінованою камерою: і денна оптика з хорошим зумом, і досить непоганий тепловізор. Потреби закриває просто фантастичні.

Цим же хлопцям закупили ще 10 шоломів. Так, щоб коли виходять у роботу повним складом, не довелося сперечатись за те, що комусь не вистачає захисту. Це Тор-Д, сучасна українська розробка з композитного пластику. Десантний варіант, вона дає можливість користуватися тактичними навушниками, монтувати на неї всі необхідні прилади та захищає від куль та осколків.

Хотілося б сказати, що невідчутна, але ні – своя вага теж є. Втім, сумна практика показує: більшість тих, хто між комфортом та безпекою обирали комфорт, вже ніколи не розкажуть нам про переваги свого вибору. А отже, хай тяжкуваті – але краще в хорошій касці, аніж без неї.

Та повернемося до електроніки. Взагалі, виявилось, між аутельниками та діджіаївцями точиться тривала суперечка: які з систем кращі, які більш захищені від протидії, які зручніші та дають кращий результат. Ми скажемо так: кращий той дрон, який є, під кожну конкретну задачу та вміння оператора. А отже, в яких необхідність була – такі ми і передали. Ці люди не граються в ігри і точно знають свою потребу.

Другий такий же дрон від благодійників пішов до іншого оперативного підрозділу ССО. БПЛА з тепловізором дає змогу не просто роздивлятися, чи є там хтось у зелених кущах. Адже тепловізор чітко показує, де є живі цілі, де підходить та що робить ворог, навіть за перешкодами. Це – оперативна перевага. Таких у хлопців ще не було.

Ще одній групі аеророзвідки передали планшет. Просто хороший якісний планшет з екраном 10 дюймів, аби не роздивлятися, що там бачить той дрон, на екрані особистого телефона. Це – зручність, це – оперативна перевага. 

Ще один БПЛА від благодійників, вже іншої моделі, ми разом з оптикою відвезли особисто. Подивилися на умови роботи спецпризначенців, послухали розумних людей. Розтрусили зраду, якої мимоволі набираєшся з новин та Фейсбуку, наново набралися віри у те, що всі наші зусилля  – вони недарма.

У цей підрозділ спеціального призначення ми передали потужний, найсвіжішої моделі, яка щойно вийшла на ринок, поліцейський дрон. Зовні й за характеристиками він близький до базових Мавіків, от тільки поліпшено все, що може бути поліпшено.

До всього, БПЛА має на борту комбіновану камеру: хорошу денну оптику і тепловізор. А ще – потужні ліхтар та гучномовець, пужнути якогось терориста за нагоди. В цілому, такий апарат для підрозділу був лише мрією. Кажуть, штука практична і потрібна, як повітря: облетіти зону роботи, визначити цілі, безпечно… ні, давайте краще без деталей. Дрони з тепловізором виконуватимуть широкий спектр завдань і закриють справді стратегічні потреби.

І останнє: стосовно того, чим ми керувалися у логіці закупівель та передач. Ми ґрунтовно поговорили зі спеціальними людьми, які знаються на військовій науці, з холодною головою аналізують глобальні події і беруть активну участь в тому, що відбувається на фронті. Так, кажуть вони. Можна купити все і одразу, і передати всім, хто що просить. Та головним чинником має бути доцільність і раціональне використання ресурсу. Навіть у разі відкритого вторгнення, ми не беззахисні. Так, буде складно, але в нас є кому і є чим воювати із ворогом. Це не закидання шапками, це реальна оцінка наших можливостей. Ми не беззбройні, ми навчилися захищатись та перемагати. Головне, тільки б навчились нарешті не сваритися між собою і спільно протистояти ворогу.

Та успіх у сучасній війні значною мірою залежить від малих груп: від роботи тренованих та добре оснащених загонів, які точковими бойовими операціями можуть надавати нам стратегічну перевагу та інколи навіть міняти хід усієї війни. Успіх залежить від їхньої підготовки та  забезпечення всім необхідним для виконання бойових задач. Це стосується всіх: і спецзагонів Армії та інших збройних формувань держави, і Сил спеціальних операцій, і бойових загонів Спецслужб. І якщо з глобальним забезпеченням великих підрозділів чи з’єднань все відносно пристойно, то у спорядженні малих тактичних груп є пробіли. От ці пробіли ми почасти і ліквідували.

Єдине, що до болю шкода – нас вистачить на ще сто таких велемовних текстів про сучасну техніку та озброєння, але ми не маємо права сказати ані слова про тих людей, з якими довелося познайомитись і здружитись за всі часи нашої роботи. Про юнаків та чоловіків, про дівчат та жінок, легендарних бійців та офіцерів, героїв війни і анонімних для загалу спеців, патріотичних, вмотивованих, злих і сповнених любові, які щодня цілком свідомо ризикують собою заради того, що оце все у нас всіх навкруги – заради всіх нас і самої України. Але що ж, на все свій час.

Чим завершити цей звіт? А нічим. Адже активна робота продовжується, і ми будемо поетапно закривати й інші потреби наших захисників. Запитів ще багато, результати нашої спільної роботи ви бачите на власні очі, тож ми закликаємо вас і до подальшої участі у цій справі. Долучайтесь – тут кожне зусилля має вагу!

ДатаНазваКількістьВартістьПризначення
14/05/2021Квадрокоптер з тепловізійною камерою Mavic 2 Enterprise Advanced1 224 640.00Передали до підрозділу спеціальних операцій
14/05/2021Квадрокоптер з тепловізійною камерою Autel EVO II Dual Rugged Bundle 640T #11 202 000.00Передали до підрозділу Сил спеціальних операцій
14/05/2021Квадрокоптер з тепловізійною камерою Autel EVO II Dual Rugged Bundle 640T #21 202 000.00Передали до підрозділу Сил спеціальних операцій
14/05/2021Шолом балістичний кулезахисний TOR-D10 75 000.00Передали до підрозділу Сил спеціальних операцій
14/05/2021Квадрокоптер DJI FPV Combo1 42 000.00Передали до армійського підрозділу спецпризначення
14/05/2021Монокуляр нічного бачення Armasight Sirius IDi MG2 34 800.00Передали до підрозділу спеціальних операцій
14/05/2021Тепловізійний приціл Archer TSA-11R/336-401 196 000.00Передали до підрозділу спеціальних операцій
14/05/2021Персональні радіостанції-- 384 341.00Передали до підрозділу спеціального призначення
14/05/2021Далекомір Leica Rangemaster CRF 1600-B #11 19 980.00Передали до підрозділу спеціального призначення
14/05/2021Далекомір Leica Rangemaster CRF 1600-B #21 13 750.00Передали до підрозділу спеціального призначення
14/05/2021Глушник Patriot 5,45 Steel4 6 800.00Передали до підрозділу спеціальних операцій
14/05/2021Глушник Gen2 tKM 7.62x54 Steel2 6 000.00Передали до підрозділу спеціальних операцій
14/05/2021Глушник Gen2 Tactical 5,45 Steel16 36 800.00Передали до підрозділу спеціальних операцій
14/05/2021Магазин Magpul .223 на 40 набоїв2 2 800.00Передали до підрозділу спеціальних операцій
14/05/2021Магазин GLK-ABB 9x21 на 32 набої2 3 010.00Передали до підрозділу спеціальних операцій
14/05/2021Ремінь кріплення зброї4 1 600.00Передали до підрозділу спеціальних операцій
Підтримати інші проекти
Гроші зібрано Триває закупівля

Оперативне реагування

Швидке реагування на запити військових та закупівля критично важливого спорядження та амуніції

15 300 000 грн потрібно
98% зібрано
Детальніше

Партнери

Реквізити ПриватБанку для переказу у гривнях
Миколаївський обласний благодійний фонд “РЕГІОНАЛЬНИЙ ФОНД БЛАГОЧЕСТЯ”
ПАО КБ ПриватБанк
ЄДРПОУ: 36143302
МФО: 305299
IBAN-код: UA343052990000026000011709917
Призначення платежу: Благодійний внесок. “Оперативне реагування”
USD
Beneficiary: Mykolayiv Regional Charitable Foundation “Regional Foundation Blagochestya”
IBANcode: UA583052990000026007011702069
Beneficiary address: UA 54000, Mykolaiv, Buznyka str. 5, 118
Beneficiary bank: Privatbank
50, Naberezhna Peremogy Street, Dnipropetrovsk, 49094, Ukraine
Swift code: PBANUA2X

Intermediary bank: JP Morgan Chase Bank,New York ,USA
Swift code: CHASUS33
Correspondent account: 001-1-000080
Description: Charitable donation for ‘Rapid Response’ project
or
Intermediary bank: The Bank of New York Mellon, New York, USA
Swift code: IRVT US 3N
Correspondent account: 890-0085-754
Description: Charitable donation for ‘Rapid Response’ project
EUR
Beneficiary: Mykolayiv Regional Charitable Foundation “Regional Foundation Blagochestya”
IBANcode: UA703052990000026002041702959
Beneficiary address: UA 54000, Mykolaiv, Buznyka str. 5, 118
Beneficiary bank: Privatbank
50, Naberezhna Peremogy Street, Dnipropetrovsk, 49094, Ukraine
Swift code: PBANUA2X

Intermediary bank: Commerzbank AG ,Frankfurt am Main, Germany
Swift code: COBADEFF
Correspondent account: 400886700401
Description: Charitable donation for ‘Rapid Response’ project
PLZ
Beneficiary: Mykolayiv Regional Charitable Foundation "Regional Foundation Blagochestya"
IBAN Code: UA363052990000026006001705679
Name of the bank: JSC CB "PRIVATBANK", 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
Bank SWIFT Code: PBANUA2X
Beneficiary address: UA 54000, Mykolaiv, Buznyka str. 5, 118
CORRESPONDENT BANK: Bank Pekao/Grupa Pekao S.A., Warsaw, Poland
Account in the correspondent bank: PL13124000013140533111120301
SWIFT Code of the correspondent bank: PKOPPLPW
Description: Charitable donation for "Rapid Response" project.
GBP
Beneficiary: Mykolayiv Regional Charitable Foundation “Regional Foundation Blagochestya”
IBANcode: UA583052990000026007011702069
Beneficiary address: UA 54000, Mykolaiv, Buznyka str. 5, 118
Beneficiary bank: Privatbank
50, Naberezhna Peremogy Street, Dnipropetrovsk, 49094, Ukraine
Swift code: PBANUA2X

Intermediary bank: JP Morgan Chase Bank,New York ,USA
Swift code: CHASUS33
Correspondent account: 001-1-000080
Description: Charitable donation for ‘Rapid Response’ project
or
Intermediary bank: The Bank of New York Mellon, New York, USA
Swift code: IRVT US 3N
Correspondent account: 890-0085-754
Description: Charitable donation for ‘Rapid Response’ project

Преса про нас