Запропонувати проект

Для розгляду проекту заповніть форму. Приватну та контактну інформацію буде приховано.
Ваше ім`я
Ваш Email
Назва проекта
Необхідна сума
Опис вашого проекту
Будь ласка, максимально конкретизуйте потреби. Це допоможе уникнути непорозумінь і зайвих уточнень.
Дякуємо!
Допоможи нам швидше закрити збір, розкажи друзям та долучай їх
Поділися у соціальних мережах цим баннером
Поділитись у:
та завантажуй в instagram з посиланням на збір
Разом ми велечезна сила!
Завдяки вам закриті тисячі запитів для ЗСУ! Маємо продовжувати!

Допомога центру реабілітації поранених

У центрі Nodus триває реабілітація поранених

Ми отримали гарні новини від лікарів центру Nodus. Апарат, що ми з вами передали клініці в рамках проекту “Допомога центру реабілітації поранених” , працює та допомагає лікарям рятувати поранених.
Нагадаємо, меньше місяця тому для клініки Nodus, що займається нейрохірургічною реабілітацією військових АТО, ми, з вашою допомогою, придбали апарат для ультразвукового очищення ран. На момент придбання черга на процедури за допомогою апарату складала вже понад 60 бійців. Зараз лікарі використовують кожну хвилину для проведення процедур щоб допомогти якомога більшій кількості поранених. Гнійні трофічні язви значно ускладнюють процес реабілітації, вони не заживають, дуже болять та забирають багато сил у хворих. Тепер лікарям є чим зарадити цій проблемі. Нижче декілька історій поранених яким вже допоміг апарат.


Galtsov for the news

Історія 24-річного Артура дуже непроста. Однак оминаючи всі жахливі подробиці захворювання, і зауважуючи лише на медичних аспектах, слід зазначити, що пацієнт був переведений в центр на реабілітаційне лікування у зв’язку із наслідками тяжкої черепно-мозкової травми. Травма ускладнилася вегетативним статусом і на його фоні критичною втратою ваги (прогресуючою нейрогенною кахексією), що призвела до виразних трофічних уражень шкіри, особливо в ділянках контакту. Пролежні, що утворилися в слизовій носоглотки від тривалого використання назогастрального зонду, пролежні в попереково-крижовій ділянці в правій стегновій, швидко стали такими, що майже не піддаються лікуванню і ускладнились нагноєнням та розширенням зони некрозу. На фоні втрати ваги та повного знерухомлення ці трофічні ускладнені рани стали забирати останні сили у пацієнта. Зводилась на нівець ефективність навіть найтехнологічнішого комплексу реабілітації без термінової корекції та загоєння цих ускладнених гнійних ран. Включивши ультразвукову кавітацію в комплекс НПШТ (лікуванні ран негативним тиско) цих ран та хірургічної некректомії, вдалося в короткий строк досягти виразної динамки та провести пластику дефектів. Головне, Артур після цього став спокійно спати, став активнішим, почав краще реагувати на реабілітаційні заняття і процедури. Віримо, що у нього врешті все швидко налагодиться.


Magliovaniy for the news

Антон, 20 років, поступив в центр для проведення реабілітації з наслідками тяжкого вогнепального ураження правої ноги: ушкодження правого кульшового суглобу, вогнепального перелому стегнової кістки, повного анатомічного перериву сідничного нерву. Потім ці ушкодження ускладнилися тяжким гнійним артритом кульшового суглобу, остеомієлітом, рецидивуючими флегмонами стегна, множинними норицями. Пацієнт під час лікування в різноманітних шпиталях та лікувальних установах пережив численні оперативні втручання, однак істотно картину покращити не вдалося. До клінічної картини додалися тяжкі контрактури гомілково-стопного, колінного та кульшового суглобів, атрофія м’язів гомілки, резистентний до лікування біль. Перелом так і не консолідувався. Пацієнт перестав самостійно ставати на ногу і не міг використовувати її навіть як опору. В такому стані, за наполяганням родичів, був переведений з Інституту травматології та ортопедії в центр для подальшого лікування.
Через декілька місяців інтенсивної програми реабілітації пацієнта відповідно до розробленої індивідуальної програми та погодженої тактики з проф. Борзих О.В. Центрального військового шпиталю, клініки ушкоджень було подолано вищеописані контрактури, зменшено інтенсивність болю, досягнуто регресу гнійного артриту, зменшено виразність остеомієліту, досягнуто позитивної динаміки в консолідації перелому, пацієнт за допомогою функціонального ортезу почав самостійно ставати на ногу, а потім і ходити. Залишилась одна важкокурабельна проблема – нориця м’яких тканин в ділянці рубця, яка має «ходи» в підшкірно-жировий шар над апоневрозом та під апоневрозом і простір навколо стегнової кістки, що доведено фістулографією. Використовуючи ультразвукову кавітацію вперше вдалося провести повну обробку порожнини та ходів нориці, що відразу відобразилось як на термічних реакціях та стані самого пацієнт. А через декілька днів зник ниючий біль, зменшився набряк м’яких тканин, перестали спостерігатися гнійносерозні видділення. Під час фістулографії, ходи в підшкірно-жировий шар над апоневрозом та під ним не виявлені. Включення даної техноллогії в комплекс реабілітаційних заходів, ми сподіваємося тепер різко прискорить темпи одужання даного пацієнта.


Barchuk for the news

Олександру 19 років. Щойно почалася війна не зміг просто бути вдома і чекати на повістку, чи переховуватись від військомата. Сам пішов і попросився у добровольці ЗСУ. Цього ж дня запросив на прощальне побачення свою подругу, але по дорозі до неї був збитий на пішохідному переході п’яним водієм, що втік з місця пригоди і тільки завдяки очевидцям пізніше знайшовся. Тяжкість пошкоджень була настільки вражаючою, що лікарі відразу сказали матері готуватись до найгіршого. Наперекір всім песимістичним настроям та повній зневірі медиків, хлопчина вижив. І хоч був у вегетативному стані та мав численні нагноєні рани, неврологічні розлади та ускладнення, які повинні бути усунені в стаціонарних умовах, пацієнт був виписаний додому. Мама залишилась сам на сам із Сашком, сама організувала функціональне ліжко, сама налагодила зондове харчування, сама почала лікувати рани. Любов материнська творить чудеса – хлопець продовжував жити. Через знайомих дізналася про центр Nodus і викликала спеціалістів центру оглянути і обстежити хворого дома.
Лікарів Nodus дуже вразило побачене і вони знайшли можливість забрати Олександра до себе в центр. Усвідомлюючи усі ризики вони вирішили дати хлопцю можливість пройти реабілітацію за допомогою сучасних реабілітаційних технологій. Уваги, перш за все, потребували гнійні трофічні рани та пролежні в ділянці лівого стегна. Некроз був на стільки поширеним, що дном рани був вертлюг стегнової кістки, а регіональні тканини різко гіперемовані і гноєм розділені на своєрідні «поверхи». Оскільки така ситуація тривала вже більше півроку, часу на використання станддартних методів ведення гнійних розлитих ран та пролежнів не було. Потрібно було в короткий строк позбавити пацієнта цього грізного ускладнення і створити умови для початку активної, інтенсивної реабілітації. Використали ультразвукову кавітаційну обробку цих ран, потім додали NPWT і знову повторили ультразвукову обробку. Результат просто вразив. Вже через декілька днів після цього зробили пластику дефекту тканин. Нині рани заживають первинним натягом. Пацієнт продовжив активну нейрореабілітацію, яка віримо, разом з любовью поставить хлопця на ноги!

Підтримати інші проекти
Проект завершено

Допомога центру реабілітації поранених

Допомога центру реабілітації поранених в АТО при нейрохірургічній реабілітації ускладненій трофічними ранами.

535 200 грн потрібно
100% зібрано
Детальніше