Запропонувати проект

Для розгляду проекту заповніть форму. Приватну та контактну інформацію буде приховано.
Ваше ім`я
Ваш Email
Назва проекта
Необхідна сума
Опис вашого проекту
Будь ласка, максимально конкретизуйте потреби. Це допоможе уникнути непорозумінь і зайвих уточнень.
Дякуємо!
Допоможи нам швидше закрити збір, розкажи друзям та долучай їх
Поділися у соціальних мережах цим баннером
Поділитись у:
та завантажуй в instagram з посиланням на збір
Разом ми велечезна сила!
Завдяки вам закриті тисячі запитів для ЗСУ! Маємо продовжувати!
Допомогти проекту

Перший музей АТО відкрили в Дніпрі (ФОТО, ВІДЕО)

В понеділок, 23 січня 2017 року, відбулось урочисте відкриття внутрішньої...

Перший музей АТО відкрили в Дніпрі (ФОТО, ВІДЕО)

Перший музей АТО відкрили в Дніпрі (ФОТО, ВІДЕО)

В понеділок, 23 січня 2017 року, відбулось урочисте відкриття внутрішньої експозиції першого в Україні музею АТО. Експозиція називається “Громадянський подвиг жителів Дніпропетровщини” і знаходиться в приміщенні діорами “Битва за Дніпро” історичного музею імені Д.І. Яворницького. Тепер тут зберігаються більше тисячі унікальних експонатів, які показують події останніх років на передовій.

главная

На відкриття прийшло багато мешканців Дніпра, бійців і ветеранів АТО та їх рідних, волонтерів, блогерів, а також команда губернатора Дніпропетровської області Валентина Резніченка та мера Дніпра Бориса Філатова.

вход

Світлина Олександра Кліменка. Керівництво Дніпропетровщини на урочистому відкритті музею АТО

У першій залі – речі мешканців області, які зробили внесок у захист України. Тут інструменти медиків, одяг капеланів, шеврони добровольців, афіши волонтерських акцій, фото військових кореспондентів, дитячі малюнки. Колекцію наданих експонатів неочікувано прямо на відкритті виставки поповнив і бойовий рюкзак екс-лідера “Правого сектора” Дмитра Яроша.

смс

Світлина Юрія Голіка. SMS-повідомлення з фронту від бійців своїм родинам

Є особливо важка, з моральної точки зору, “Зала Пам’яті” – півтисячі портретів людей, які віддали на Донбасі свої життя, захищаючи Україну.

портреты

Світлина Ольги Павловської. Загиблі бійці на Донбасі та їх речі. 

У цій залі емоції дійсно зашкалюють. Один з відвідувачів виставки, ветеран АТО Масі Найєм з цього приводу написав проникливий пост у Facebook: “Дивлячись на чорні стіни з іменами загиблих, я багато разів повторюю собі “вони тоді були живі”. Ось всі вони – були живі. Кожне окреме життя, цілі картотеки особистих справ, сотні паперців у держорганах як підтвердження їх реального існування… Найстрашніше, що серед цих прізвищ крім сотень тих, хто був поруч на майдані – є трійка прізвищ хлопців, з якими ти спав у одній палатці на полігоні. Ви в це вірите? Я щось не можу. Я ніколи ніде це так чітко не усвідомлював, як сьогодні в тій кімнаті”.

Також в музеї АТО створили вражаючий кінозал, де зображення передається на 360 градусів і відчувається “ефект присутності”. На чотирьох стінах пропонується подивитися 24-хвилинний фільм, у якому в хронологічній послідовності представлені події останніх трьох років – від окупації Криму до сьогодення.

зал

Світлина Лілії Луценко з мультимедійної зали.

мультимедийный

veptq

Світлини Nataliya Rumyantseva з мультимедійної зали.

“Відкриття такого музею закладує основу історичної пам’яті. Саме так народжується громадянин, так створюється Держава. Впевнений, що будь-хто з відвідувачів знайде свої точки, де серце починає битися прискорено”, – поділився власними враженнями від музею військовий фотограф і волонтер Дмитро Муравський.

А фотограф Олесь Кромпляс назвав музей АТО в Дніпрі цікавим, оригінальним і достойним, а також пошкодував, що музей не в Києві.

Виставка в музеї АТО буде розширюватися – аж до цілковитої Перемоги у війні з російським агресором. А наблизити цю Перемогу над окупантами можемо лише ми разом з вами, допомагаючи бійцям на передовій. Не забувайте про тих, хто сидить в окопах, хто ризикує власним життям, хто стримує навалу терористів, хто дарує нам мирне небе над головою. Долучайтесь до підтримки військових в рамках проектів на сайті www.PeoplesProject.com.

Партнери

Останні новини

Всеукраїнський центр волонтерів

people
Миколаївський обласний благодійний фонд
“РЕГІОНАЛЬНИЙ ФОНД БЛАГОЧЕСТЯ”

Свідоцтво про державну реєстрацію благодійної організації Серія АВ №736456 від 26.09.08

Контакти:

Преса про нас