Запропонувати проект

Для розгляду проекту заповніть форму. Приватну та контактну інформацію буде приховано.
Ваше ім`я
Ваш Email
Назва проекта
Необхідна сума
Опис вашого проекту
Будь ласка, максимально конкретизуйте потреби. Це допоможе уникнути непорозумінь і зайвих уточнень.
Дякуємо!
Допоможи нам швидше закрити збір, розкажи друзям та долучай їх
Поділися у соціальних мережах цим баннером
Поділитись у:
та завантажуй в instagram з посиланням на збір
Разом ми велечезна сила!
Завдяки вам закриті тисячі запитів для ЗСУ! Маємо продовжувати!
Допомогти проекту

Микола Полторак. Протез виготовлено

Микола Полторак – одесит, батько чотирьох дітей. Активний...

Микола Полторак. Протез виготовлено

Микола Полторак. Протез виготовлено

Микола Полторак – одесит, батько чотирьох дітей. Активний та дієвий патріот, Микола неабияк переживав за події на Майдані. Не гаючи ані хвилини, хлопець приїхав у Київ, щоб підтримати Революцію Гідності. Вже після повернення додому, з початком війни Микола пішов добровольцем до війська. Захистити дітей, вборонити рідну землю від навали – це і було для нього головним стимулом. Служив снайпером у 18 батальйоні територіальної оборони Одеси, у 131 окремому розвідувальному батальйоні ЗСУ, згодом став унікальним спецпризначенцем – долучився до роти глибинної розвідки.

Poltorak-collage 44-w

Влітку 2015 року Микола брав участь у операції на території, тимчасово окупованій ворогом, і отримав тяжке поранення. Поранений Микола навіть у шоковому стані, без ноги, не втрачає свідомості і керує власною евакуацією з поля бою – розумієте, про яку міць духу йде мова?

Попри наслідки важкого поранення, Полторак і сьогодні впевнено рухається вперед. Дивовижна родина – дружина і четверо діток, – неабияк підтримують батька. Завдяки рідні, Микола не лише не склав рук, а й розпочав власну, дуже рідкісну для України справу. Він розвиває пермакультуру – екологічно чисту систему ведення сільського господарства, засновану на взаємозв’язках з природними екосистемами.

Poltorak-in-3

Цього року Микола Полторак став учасником соціального мультимедійного проекту ТСН та VIVA! «Переможці», аби власним прикладом показати – незважаючи на тяжкі доленосні події, що ламають увесь життєвий уклад, ампутацію, інвалідність, повернутися до повноцінного мирного життя можливо!

Poltorak-in-1-w

Микола вже звик до протезу, але для активних занять спортом він не підходить.

Докладніше про протез

Микола мріє повернутися у спорт – повноцінно бігати та тренуватися. Для того, щоб реалізувати мрію героя, фахівці-протезисти з Центру протезно-ортопедичної допомоги «Теллус», що у Одесі, підібрали для нього спеціальний біговий протез гомілки. Легка дуга дозволить швидко долати короткі та довгі дистанції, а ретельна адаптація стопи до ваги та ударного навантаження зробить біг максимально комфортним. Біговий протез гомілки Миколи Полторака поєднає в собі американську штучну стопу Nitro Running від виробника Freedom Innovations, та звичну для Миколи гільзу з тонким силіконовим чохлом Otto Bock. Легка ж дуга виготовляється вручну із надміцних полегшених матеріалів з урахуванням усіх параметрів пацієнта.

Вартість спортивного протезу складає 135 тисяч гривень. На даному етапі до «Переможців» долучається і Всеукраїнський центр волонтерів People’s Project – в рамках окремого благодійного проекту ми зібрали значну  частину коштів для виготовлення спортивного протезу для Миколи Полторака.

Poltorak-in-2

25 червня у Одесі було проведено благодійний забіг на дистанцію 2 км «Переможці» (в рамках Odessa Half Marathon 2017). У забігу взяли участь і сам Микола, і інші учасники глобального проекту. Весь цей благодійний забіг та збір коштів у рамках окремого благодійного проекту People’s Project – своєрідна данина подяки мужньому та симпатичному воїну, що заради нас пожертвував власним здоров’ям. Чудовий сучасний протез, на який ми всім миром зібрали кошти, відкриє Миколі нові можливості у житті. Звісно ж, по мірі змоги, усі ми допомогли – коли ж ми кидали наших захисників у біді?

Партнери

Останні новини

Всеукраїнський центр волонтерів

people
Миколаївський обласний благодійний фонд
“РЕГІОНАЛЬНИЙ ФОНД БЛАГОЧЕСТЯ”

Свідоцтво про державну реєстрацію благодійної організації Серія АВ №736456 від 26.09.08

Контакти:

Преса про нас