Запропонувати проект

Для розгляду проекту заповніть форму. Приватну та контактну інформацію буде приховано.
Ваше ім`я
Ваш Email
Назва проекта
Необхідна сума
Опис вашого проекту
Будь ласка, максимально конкретизуйте потреби. Це допоможе уникнути непорозумінь і зайвих уточнень.
Дякуємо!
Допоможи нам швидше закрити збір, розкажи друзям та долучай їх
Поділися у соціальних мережах цим баннером
Поділитись у:
та завантажуй в instagram з посиланням на збір
Разом ми велечезна сила!
Завдяки вам закриті тисячі запитів для ЗСУ! Маємо продовжувати!
Допомогти проекту

Валерій, 52 роки. Лікування припинено

Поранений біля смт. Новгородське, що на Донеччині. Валерій...

Валерій, 52 роки. Лікування припинено

Валерій, 52 роки. Лікування припинено

Поранений біля смт. Новгородське, що на Донеччині. Валерій страждає від вогнепального багатоуламкового перелому середньої третини лівої гомілки. На місці поранення утворився несправжній суглоб, нога вкоротилася на 2,5 см. Вартість лікування складає 90 294 гривень. Витрати на лікування Валерія сплатив БФ «Допомагати просто!».



Поранений

Валерію 52 роки. До війська він втрапив у 2015 за мобілізацією. Служив у лавах 24 окремого штурмового батальйону «Айдар». Поранення Валерій дістав біля селища Новгородське, що на Донеччині.

Травма

Валерія лікуватимуть від наслідків вогнепального кульового поранення лівої гомілки – перелому великогомілкової кістки в середній третині. Цей перелом не зростається вже тривалий час, більше того, у місці перелому утворився несправжній суглоб. До того ж, через значну травму кістки нога вже вкоротилася на 2,5 см.

Якщо не “Біотех”: Лікувати Валерія у державних шпиталях закінчили ще півтора роки тому, та перелом так і не зрісся. З часом у місці перелому утворився несправжній суглоб: це геть не значить, що нога Валерія тепер має додаткове колінце і набула приємної гнучкості. Це значить, що процес загоєння кістки завершився, та між собою уламки так і не зрослись. Це значить, що чоловік постійно страждає від болю, і не може користуватися ногою. А ще це значить, що без допомоги кваліфікованого лікаря нога сама собою вже точно не зростеться. Крім того, через важку травму кістки нога ветерана вкоротилася на 2,5 сантиметри. Якщо ногу Валерія не лікувати, стан чоловіка буде тільки погіршуватись. 

Необхідне лікування: реконструктивно-відновлювальне лікування лівої великогомілкової кістки.


Детальніше про пораненого

Валерій долучився до Збройних сил України під час шостої хвилі мобілізації у жовтні 2015. Чоловік втрапив  до складу 24 Окремого штурмового батальйону «Айдар». Поранення він отримав у грудні того ж року: ВОП «Мазепа», на якому ніс службу Валерій, зненацька обстріляв ворог. Куля поцілила Валерія в ногу і розтрощила гомілкову кістку. 

Першу допомогу медики надали на місці, далі ж був вояж шпиталями – Торецьк, Дніпро, Одеса. Розбиту гомілку зібрали на апараті Костюка, згодом перемонтували на Ілізарова, потім – вставили вже всередину, у саму кістку, велетенський інтрамедулярний стрижень, який залишається там і посьогодні. Втім, попри усі зусилля лікарів, побита кістка так і не зростається: сама нога вкоротилася на 2,5 сантиметри, а у місці перелому сформувався несправжній суглоб. Саме у такому стані Валерія доправила до проекту «Біотех-реабілітація поранених» одеська волонтерка Ольга Домбровська.

Валерій живе у Кривому Розі. Чоловік одружений, має двох дорослих дітей. У мирний час, до війни Валерій працював столяром. Він обожнює походи на природу та постійно ходить на прогулянки – навіть після травми потроху, як може, кульгає на милицях. Попри дещо суворий вираз обличчя, Валерій вкрай привітна та відкрита людина. Вже тривалий час він опікується власним тілом та душею: практикує комплекси стародавніх китайських вправ Цигун, гімнастику з костуром а також цілий ряд духовних та енергетичних практик. 


Витрати на лікування

Деталізація витрат на діагностику та лікування:

  • Обстеження протягом лікування (терапія, ортопедія) – 2 935 грн
  • Анестезія (знижка 15%) – 4 834 грн
  • Реконструктивно-відновне лікування в стаціонарі, 10 діб, 2 операції (знижка 34%) – 64 656 грн
  • Операційне та медикаментозне забезпечення – 17 869 грн

Вартість лікування зі знижкою медичного центру 27%: 90 294 грн

Партнери

Останні новини

Всеукраїнський центр волонтерів

people
Миколаївський обласний благодійний фонд
“РЕГІОНАЛЬНИЙ ФОНД БЛАГОЧЕСТЯ”

Свідоцтво про державну реєстрацію благодійної організації Серія АВ №736456 від 26.09.08

Контакти:

Преса про нас