Запропонувати проект

Для розгляду проекту заповніть форму. Приватну та контактну інформацію буде приховано.
Ваше ім`я
Ваш Email
Назва проекта
Необхідна сума
Опис вашого проекту
Будь ласка, максимально конкретизуйте потреби. Це допоможе уникнути непорозумінь і зайвих уточнень.
Дякуємо!
Допоможи нам швидше закрити збір, розкажи друзям та долучай їх
Поділися у соціальних мережах цим баннером
Поділитись у:
та завантажуй в instagram з посиланням на збір
Разом ми велечезна сила!
Завдяки вам закриті тисячі запитів для ЗСУ! Маємо продовжувати!

Переможці

Українських фахівців-протезистів вчать робити неймовірні штучні кінцівки

Все потроху йде тільки на краще. Закордонні фахівці навчають українських протезистів тонкощам виготовлення спортивних та багатофункціональних протезів. Роблять це у Дніпрі, на базі тамтешнього казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства. Власне це уже третя спільна місія Проекту Підтримки Протезування в Україні (спільний проект Canada – Ukraine International Assistance Fund – CUIA Fund, ProsthetiKa, та Ukraine Parathletic Initiative). Закордонні фахівці показали та розповіли майстрам України, як виготовляти функціональні протези та поділилися секретами супровідної реабілітації. За час заходу, спільними зусиллями виготовили спортивні протези для п’яти людей з ампутаціями ніг та восьми з ампутаціями рук.

1

Офіційно спортивного протезування в Україні і досі немає – може, окремі майстри і роблять щось своє, проте централізовано та цілеспрямовано відновленням кінцівок у суто спортивній площині досі ніхто не займався. Щиро сподіваємося, що двадцять два українських фахівця, які отримали нові унікальні знання, зможуть зрушити протезну галузь з мертвого місця і забезпечити ветеранів АТО та і просто усіх, хто того потребує, якісними спортивними чи багатофункціональними протезами власного виробництва. Щодо ж самого Проекту Підтримки Протезування в Україні хотілося б сказати очевидне: друзі, ви неймовірні. Ми щиро вдячні вам і дуже цінуємо ваші зусилля. 

2

Тим часом, ми намагаємося потрошку змінити реальність хоча б для однієї людини. People’s Project збирає кошти у рамках благодійного проекту «Переможці», який, відповідно, є частиною глобального одноіменного мультимедійного проекту, заснованого за спільної ініціативи Благодійної організації «Серце Воїна», служби новин ТСН та видання Viva!. На зібрані кошти ми плануємо частково купити, частково виготовити на замовлення сучасний біговий протез для Миколи Полторака.

Микола, одесит та батько чотирьох чудових дітей, втратив ногу на війні. Рішучий та жорстко патріотичний, він служив снайпером та розвідником у найгарячіших точках зони АТО. У ході однієї з бойових операцій він наступив на ворожу міну і втратив ногу. Так, протез у нього є. Проте для професійного бігу, яким Микола щиро захоплюється з часів служби у війську, такий протез не призначено.

Закликаємо вас допомогти – тут, у рамках проекту «Переможці», навіть кілька гривень пожертви будуть вкрай актуальними. До того ж, і загальна сума не така вже й велика: половину майже зібрали. Для Миколи біг – не просто забаганка. Це спосіб активної фізично реабілітації, спосіб тримати фізичну форму та не занепадати тілом і духом. То чому б нам, всім разом, не допомогти пораненому українському захиснику?

Підтримати інші проекти
Проект завершено

Переможці

Збір коштів на спортивні протези для спортсменів, поранених у ході АТО.

444 414 грн потрібно
100% зібрано
Детальніше