Запропонувати проект

Для розгляду проекту заповніть форму. Приватну та контактну інформацію буде приховано.
Ваше ім`я
Ваш Email
Назва проекта
Необхідна сума
Опис вашого проекту
Будь ласка, максимально конкретизуйте потреби. Це допоможе уникнути непорозумінь і зайвих уточнень.
Дякуємо!
Допоможи нам швидше закрити збір, розкажи друзям та долучай їх
Поділися у соціальних мережах цим баннером
Поділитись у:
та завантажуй в instagram з посиланням на збір
Разом ми велечезна сила!
Завдяки вам закриті тисячі запитів для ЗСУ! Маємо продовжувати!

Переможці

«Я майже літав!»: герой проекту «Переможці» отримав свій новий протез

People’s Project офіційно завершив перший етап благодійного проекту «Переможці». Волонтери зібрали кошти та оплатили виготовлення сучасного спортивного протеза для Миколи Полторака – героя АТО, який наступив на міну та втратив ногу. Кілька днів тому фахівці протезного центру «Теллус», що у Одесі, завершили виготовлення самого протеза та офіційно передали його Миколі.

Марно думати, що все обійшлося просто приміркою – надягнув, покрутив, поклав у торбинку і посунув додому. Микола, щойно надягнув свій новий спортивний протез, одразу ж звівся на ноги і навіть досхочу побігав коридорами центру. Ситуацію полегшило й те, що гільза протеза звична для Миколи, вона така ж, як і на повсякденному протезі чоловіка, тому адаптуватися довго не довелось.
– Та я буквально літав! – з радісною усмішкою каже сам Микола. – Протез вкрай легкий і зручний, тож бігати на ньому одне задоволення!

А це – старий повсякденний протез, з яким Миколі і доводилося займатися спортом. Як бачите, він навантажень не витримав.

3

Ні, сам протез якісний та чудовий, Микола вдячний і не має жодних претензій, – просто штучна нога не витримала надмірної активності. І бігав на ній Микола, і танцював – побутує думка, що людина без ноги активного життя не веде, максимум, посовати десь по квартирі. Микола ж активно доводить, що думка ця вкрай хибна. Біг – чудова альтернатива та спосіб підтримувати належну фізичну форму і не занепадати духом. Без бігу, без фізичних навантажень, без ноги – певно, Миколі було б дещо тяжче.

4

Проект Всеукраїнського центру волонтерів People’s Project «Переможці» – це окрема благодійна ініціатива, що є частиною глобального мультимедійного проекту «Переможці», заснованого ТСН та виданням VIVA! за участі благодійної організації «Серце воїна». В той час, як сам глобальний проект має на меті привернути увагу та змінити ставлення суспільства до проблем людей, що змушені користуватися протезами, благодійний проект «Переможці» має чітку конкретну мету: зібрати благодійні пожертви та придбати спортивні протези для ветеранів АТО, які найбільше їх потребують. 

Першим героєм проекту став саме Микола Полторак – чоловікові ми вже допомогли. Нині ж People’s Project продовжує збір коштів, аби забезпечити спортивним протезом ще одного учасника проекту, ветерана АТО Костянтина Фішера. Історія Костянтина сумна: все життя до війни чоловік присвятив карате, найжорсткішому його стилю кіокусінкай. Під час війни ж снайпер-розвідник Костянтин втрапив під ворожий обстріл, і ворожа куля фактично відірвала ногу. Нині Костянтин прагне повернутися до спорту і не лише тренуватися самому, а й навчати мистецтву двобою усіх охочих підлітків та ветеранів АТО.

Всі ми дійсно можемо допомогти: сучасна стопа, зручна гільза та комп’ютеризований колінний вузол дозволять Костянтинові у повній мірі відновитися у спорті та продовжити активне життя без обмежень. Так, сума збору значна. Та успіх у випадку Миколи доводить: спільними зусиллями, всі ми дійсно можемо допомогти. Ми закликаємо вас до активної участі у другому етапі проекту «Переможці». Разом ми можемо змінити життя Костянтина на краще!

Підтримати інші проекти
Проект завершено

Переможці

Збір коштів на спортивні протези для спортсменів, поранених у ході АТО.

444 414 грн потрібно
100% зібрано
Детальніше