Submit project

Fo consider the project complete the form. Private and contact information will hidden.
Your name
Your Email
Project title
Project amount
Project description
Please, be as precise as possible in your descriptions. This will help to avoid misunderstandings and unnecessary clarifications.
Thank you!
We need to fund this campaign ASAP! Get your friends involved
Use this banner on social media
Together, we can achieve great things!
Завдяки вам закриті тисячі запитів для ЗСУ! Маємо продовжувати!
Help the project

Політв’язню Клиху роблять невідомі щеплення, а Гриба жорстоко побили

Український політв’язень Станіслав Клих, засуджений у Росії до...

Політв’язню Клиху роблять невідомі щеплення, а Гриба жорстоко побили

Політв’язню Клиху роблять невідомі щеплення, а Гриба жорстоко побили

Український політв’язень Станіслав Клих, засуджений у Росії до 20 років тюрми, перебуває в обласній тюремній психлікарні Магнітогорська, де йому роблять «якісь щеплення». Про це повідомляє правозахисниця Тетяна Щур.

«Сам Станіслав сказав, що йому роблять «якісь щеплення», — йдеться у повідомленні. Також Клих поскаржився, що прогулянки дозволяють рідко, а листи від матері швидко відбирають, тому він ледь встигає їх прочитати. Крім того, він просить перевести його в іншу камеру, бо нинішня надто тісна.

Тим часом заарештованого в Росії українця Павла Гриба жорстоко побили російські в’язні, повідомляє його батько Ігор Гриб.

«Адвокат Марина Дубровіна пробилася до СІЗО-4 на побачення до Павла. Він повідомив, що під час етапування до Ростова-на-Дону був жорстоко побитий іншими російськими в’язнями, коли ті довідались, за якою статтею Паша звинувачується. Вони забрали всі речі й продукти харчування, які напередодні передали українські консули. Він залишився в самих шортах і майці», – пише Ігор Гриб. Він додає, що його син не має ні засобів гігієни, ні змінної білизни.

До українського режисера Олега Сенцова досі не допускають українських представників. Часу обмаль, адже життя Сенцова і інших політв’язнів під загрозою Олег Сенцов голодує 52 дні, Володимир Балух – 109 днів, російський політв’язень Станіслав Зимовець – 36 день, Олександр Шумков – 43, кримськотатарський активіст Емір-Усеїн Куку голодує 9 день.

На сьогодні в Росії та в окупованому Криму незаконно утримуються 64 українських політв’язня, 27 з яких перебувають на території РФ. 58 – затримані у Криму чи у справах, пов’язаних з півостровом. Ці цифри не враховують бранців, що утримуються на території окупованих територій Донеччини та Луганщини.