Запропонувати проект

Для розгляду проекту заповніть форму. Приватну та контактну інформацію буде приховано.
Ваше ім`я
Ваш Email
Назва проекта
Необхідна сума
Опис вашого проекту
Будь ласка, максимально конкретизуйте потреби. Це допоможе уникнути непорозумінь і зайвих уточнень.
Дякуємо!
Допоможи нам швидше закрити збір, розкажи друзям та долучай їх
Поділися у соціальних мережах цим баннером
Поділитись у:
та завантажуй в instagram з посиланням на збір
Разом ми велечезна сила!
Завдяки вам закриті тисячі запитів для ЗСУ! Маємо продовжувати!
Допомогти проекту

Бійці 93 ОАеМБр надіслали відео з туреллю “Шабля” в бою. Перемир’я, кажете?

Що робити, коли нема де сховатись від снайпера? Бійці не...

Бійці 93 ОАеМБр надіслали відео з туреллю “Шабля” в бою. Перемир’я, кажете?

Бійці 93 ОАеМБр надіслали відео з туреллю “Шабля” в бою. Перемир’я, кажете?

Що робити, коли нема де сховатись від снайпера? Бійці не передовій знаходяться під постійним прицілом. В районі всім відомої шахти Бутівка є така міцна укріппозиція, де ворог має можливість дуже близько підійти до наших хлопців з 93 ОАеМБр. Цьому сприяють вдалі підземні шахтні комунікації. Наші стрілки не можуть навіть вести відповідний вогонь зі своїх бійниць – миттєво потрапляють під кулю снайперу. На допомогу приходить бойовий модуль – турель, на яку встановлюється кулемет. Керувати кулеметом можна дистанційно з безпечної відстані.

Цього тижня перша турель доїхала до передової.

inside116

Ми запитали бійців 93 аеромобільної бригади, котрі саме в цей час знаходяться на найгарячіший позиції передової – біля Бутівки, нащо саме вони найбільш потребують такі прилади:

Недосвідченій людині важко зрозуміти, нащо потрібно встановлювати кулемети на турель, якщо з цією задачею може впоратись і людина?

– Перестрілки з терористами в нас щодня. Навіть в той час, коли ми встановлювали турель – була провокація з їх боку. Так ми швидко її й випробувати на місці. Відповзли в укриття з системою керування, а встановлений на турелі кулемет, спокійно відстрілювався за нас. Над головую кулі не пролітали. І по собі вистрелити не вдасться – турель має обмеження повороту, – Вадим, боєць 93 ОАеМБр.

Ви можете побачити своїми очима цю перестрілку, бійці переслали нам відео з передової:

Щоб не бути легкою мішенню для терористів, бійці ховають бойовий модуль під укриття.  Їх безпілотники постійно відстежують наші позиції. Але з моменту встановлення турелі, ворожі перестрілки трохи згасли. Людину, що керує модулем помітити майже неможливо, а кулемет без бійця – досить потужна зброя, що відлякує сепаратистів.

Турелі “Шабля” виробляються в Україні. Собівартість їх не дорога, а в порівнянні з життям кулеметника – взагалі безкоштовна. Сам процес виробництва дуже простий, і чим більше модулів виготовляти, тим дешевше.

Всі підрозділи, яким заплановані передачі за проектом найближчим часом отримають свої дистанційні бойові модулі. Ми ж тим часом не забуваємо укріпляти позиції бійців і підтримуємо проект Польовий бліндаж

 

Партнери

Останні новини

Всеукраїнський центр волонтерів

people
Миколаївський обласний благодійний фонд
“РЕГІОНАЛЬНИЙ ФОНД БЛАГОЧЕСТЯ”

Свідоцтво про державну реєстрацію благодійної організації Серія АВ №736456 від 26.09.08

Контакти:

Преса про нас