Запропонувати проект

Для розгляду проекту заповніть форму. Приватну та контактну інформацію буде приховано.
Ваше ім`я
Ваш Email
Назва проекта
Необхідна сума
Опис вашого проекту
Будь ласка, максимально конкретизуйте потреби. Це допоможе уникнути непорозумінь і зайвих уточнень.
Дякуємо!
Допоможи нам швидше закрити збір, розкажи друзям та долучай їх
Поділися у соціальних мережах цим баннером
Поділитись у:
та завантажуй в instagram з посиланням на збір
Разом ми велечезна сила!
Завдяки вам закриті тисячі запитів для ЗСУ! Маємо продовжувати!
Допомогти проекту

«Кросфіт-бенчмарк»: грандіозний фінал проекту «Кросфіт для військових»

Фінал! Ранком неділі, 13 листопада, у Миколаївському спортивному клубі

«Кросфіт-бенчмарк»: грандіозний фінал проекту «Кросфіт для військових»

«Кросфіт-бенчмарк»: грандіозний фінал проекту «Кросфіт для військових»

Фінал! Ранком неділі, 13 листопада, у Миколаївському спортивному клубі L-fitness пройшли спортивні змагання «Кросфіт-бенчмарк». Це не просто змагання, де спортсмени вихваляються один перед одним та красуються перед дівчатами, що зненацька забрели у спортзал. Це — грандіозне завершення чергового етапу волонтерського проекту «People’s Project» «Кросфіт для військових», у рамках якого досвідчені спортивні фахівці готували майбутніх тренерів з кросфіту для лав Збройних сил.

12

Участь у змаганнях взяли близько півсотні бійців, розбитих на команди по три людини. Частина — учасники другого етапу проекту «Кросфіт для військових», частина — ще першого етапу проекту, також і просто військові, що виявили бажання позмагатися з адептами кросфіту. Серед учасників змагань — представники Нацгвардії, морські піхотинці, десантники-штурмовики, спецслужбовці та навіть бійці з частин штурмової авіації.

Самі змагання проходили у форматі ряду бенчмарків — уніфікованих комплексів спортивних вправ, які учасники змагань виконували на час та кількість повторів. Це і вправи зі штангою, і підтягування на перекладині, і силові вправи з сендбегами, тобто тренувальними мішками з піском, гирями та спеціальними тренажерами.

7

Сам кросфіт — спортивна дисципліна, максимально доречна для підготовки бійців збройних сил. Кросфіт дає можливість у стислі строки максимально підвищити фізичну форму людини, дає розуміння розумного розподілу навантажень, зачно підвищує витривалість. В арміях країн НАТО саме кросфіт вже понад десять років є основою для підготовки військових, наші ж вояки поки що марно теліпаються на перекладинах та гупають чобітьми по плацу без жодної системи.

13

Гирі, мішки із піском? – Може заперечити скептик, – Що корисного вони можуть дати людині? Такі випади парує один із учасників змагань, військовослужбовець 36-ї бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій Комлик: «Коли ми завантажуємо ті ж самі мішки з піском, якими укріплюємо позиції, ми підіймаємо тягар. Якщо наприклад мого товариша поранить або чимось придавить, потрібно його буде витягти, тому дійсно із цими заняттями переплітається кросфіт, і це дуже важливо».

3

І от результат: перше місце посіла зведена команда морпіхів та десантників з першого потоку проекту. Певно ж, перевели дух після курсу, натренувалися, і добре підготувались до виступу. Друге місце, відповідно, взяла команда авіаторів з другого курсу. Третє ж місце посіла еліта спецслужб — бійці команди ЦСО СБУ «Альфа». Вони хоч і не брали участь у проекті «Кросфіт для військових», та теж проходили тренування з кросфіту у тренерів з L-fitness.

18

Не можемо не сказати і кілька теплих слів про людей, без яких ані проект, ані змагання просто б не відбулись. Ініціатор та натхненник проекту — тренер з кросфіту, волонтер Валерій Кисель. В певний час він відзначив — радянська система підготовки бійців вже давно віджила своє і не відповідає потребам сьогодення. Саме тому Валерій є натхненником якнайширшого розповсюдження кросфіту у лавах української армії. Крім Валерія, значних зусиль доклали й інші чудові тренери — Олена СавченкоПавло СіренькийДмитро ПоліковськийАндрій Індичко та Антон Боднар. Весь курс тренувань та фінальні змагання проходили на базі спортивного клубу L-fitness.

Друзі — ми щиро вам вдячні.

Працюємо далі!

Фото: Валерій Кисель, Дмитро Удовицький, Відео: 5 канал

Партнери

Останні новини

Всеукраїнський центр волонтерів

people
Миколаївський обласний благодійний фонд
“РЕГІОНАЛЬНИЙ ФОНД БЛАГОЧЕСТЯ”

Свідоцтво про державну реєстрацію благодійної організації Серія АВ №736456 від 26.09.08

Контакти:

Преса про нас