Запропонувати проект

Для розгляду проекту заповніть форму. Приватну та контактну інформацію буде приховано.
Ваше ім`я
Ваш Email
Назва проекта
Необхідна сума
Опис вашого проекту
Будь ласка, максимально конкретизуйте потреби. Це допоможе уникнути непорозумінь і зайвих уточнень.
Дякуємо!
Допоможи нам швидше закрити збір, розкажи друзям та долучай їх
Поділися у соціальних мережах цим баннером
Поділитись у:
та завантажуй в instagram з посиланням на збір
Разом ми велечезна сила!
Завдяки вам закриті тисячі запитів для ЗСУ! Маємо продовжувати!
Допомогти проекту

Петро, 23 роки. Триває третій етап лікування

Петро, 23 роки. Триває третій етап лікування

Петро, 23 роки. Триває третій етап лікування



Як лікують Петра:

Поранений

Петру 23 роки. Хлопець воював у складі 90 батальйону 81 ОАЕМБр. Поранений біля Докучаєвська.

Petro Ol-injury scheme

Травма

Права нога. Наслідки мінно-вибухового поранення правої стопи:
– значний дефект м’яких тканин підошви правої стопи,
– значний дефект п’яткової кістки,
– перелом таранної кістки зі зміщенням;
– складний гвинтоподібний перелом правої великогомілкової кістки на межі середньої та нижньої третини та малогомілкової кістки в середній третині.

Petro O-X-ray
Для розуміння всієї важкості ситуації додаємо порівняльний рентген

Petro O-X-ray comperison

Якщо не “Біотех”. Скажемо як є, травма вкрай страшна, таких у проекті певно ще й не було. Стопу Петра фактично відірвало й покришило на шматки, ситуацію ускладнюють переломи гомілкових кісток та проблеми з кровопостачанням. Традиційна сучасна медицина України у подібному випадку безсила, лишається тільки одне – ампутація. Надію на збереження ноги дає лише складне багатоетапне реконструктивно-відновлювальне лікування із застосуванням складної пластики та клітинних технологій. Лікарі клініки ilaya, що вже не раз допомагали в подібних ситуаціях, зроблять все можливе щоб зберегти ногу та повернути їй максимум природних функцій. Скажемо чесно: у випадку успіху танцювати сальсу цей усміхнений хлопчик навряд чи зможе – проте впевнено ходитиме на власних ногах, а не кульгатиме на протезі.

Необхідне лікування: реконструктивно-відновлювальне лікування травми стопи з застосуванням пластики та біотехнологій.

Petro Ol-in 1


Детальніше про пораненого

Петро – десантник славнозвісного 90-го батальйону 81 бригади. Отримав важке вибухове поранення біля села Оленівка, що знаходиться на окупованій території між Докучаєвськом та Донецьком. 9 травня 2017 року він вирушив у розвідку і наступив на протипіхотну міну. Зазвичай ПМН-2 не лишає жодних шансів – бійцям відриває ноги, а крововтрати, травми та шок швидко довершують свою чорну справу. Петрові ж пощастило – лишився живий, хоч і отримав вкрай тяжку травму стопи. Перед тим, як потрапити до «Біотеху», Петро помордувався в шпиталях. Першу допомогу надали у Волновасі, потім переправили до Дніпра, згодом до Одеси, після чого перевели до Київського військового шпиталю. Петро вже переніс сім операцій, але все намарне – на превеликий жаль, така травма державним лікарям поки не під силу. Петрові вже призначили дату, коли скалічену ногу мали ампутувати, та волонтери Києва, що опікувалися долею хлопчини, вирішили скористатися останнім шансом і звернулися по допомогу до проекту “Біотех-реабілітація поранених”. На той момент Петро вже майже зневірився та був готовий до найгіршого – бідолашного хлопця знесилили численні операції та страшний постійний біль. На щастя, лікарі клініки ilaya дали Петрусеві останню надію і взялися за порятунок ноги.

Petro Ol-in 2 surgery graphic

Петро народився на Житомирщині, у Баранівському районі. До війни навчався у Київському національному університеті ім. Шевченка на факультеті радіофізики. Захоплювався спортом, ремонтом техніки та дизайном. У 2013 році брав участь у Революції Гідності. Восени 2014 року не міг залишатися осторонь, взяв «академку» та пішов на службу за контрактом. У червні 2015 року опинився в зоні АТО, де понад два роки захищав Україну у складі 90 батальйону 81 бригади. За цей час пройшов через Авдіївку, Опитне, Зайцеве, Новотроїцьк. Усі два роки в основному брав участь у небезпечних розвідувальних операціях на території, зайнятій терористами.

Petro Ol-in 3 war

Зараз Петрусь передусім мріє стати на власні ноги. Заради цього мужній хлопчина згоден терпіти навіть тривале та складне лікування. Поряд з ним завжди його дівчина Марина, з якою він зустрічається зі студентських часів. А ще – багато друзів серед бійців, волонтерів, журналістів та й просто небайдужих, які щиро підтримують героя та не полишають у його складні часи.

Petro Ol-in 4

З огляду на стан ноги та надзвичайно тяжке й обширне ураження, лікування буде вкрай тривалим, складним і провадитиметься у кілька етапів. Під час першого етапу лікарі проведуть кілька пластичних операцій, аби компенсувати дефект м’яких тканин та поновити кровопостачання у зоні поранення. Крім того, у ході першого етапу біотехнологи відберуть біоматеріали та забезпечать резерв клітинних матеріалів, що будуть застосовуватися у ході подальшого лікування. Завершимо перший етап – і будемо планувати далі, поки нічого обіцяти не можна.

Витрати на лікування


Оновлення бюджету:

Стан Петра, щойно він долучився до «Біотеху», був настільки складним, що робити конкретні прогнози було дуже тяжко. Петрика фактично втягнули до проекту за лічені години до ампутації. Ніхто не міг передбачити, як та наскільки успішно він реагуватиме на лікування. Та надія була: ми ризикнули скористатися буквально останнім шансом. Спочатку ми відкрили збір коштів лише на перший етап лікування – щоб врятувати те, що є, від ампутації та виростити клітинні матеріали для подальшого застосування. Рішення про подальше лікування Петра мали прийняти за результатами першого етапу.

Насьогодні перший етап вже позаду: зроблено численні пластичні операції, загроза негайної ампутації минула, далі – справа за тривалим та поступовим відновленням скаліченої ноги. Поранення дуже складне, роботи попереду ще дуже багато, та шанси на одужання стали більш реальними. Отже, відсьогодні ми починаємо збір коштів і на наступні етапи лікування.

Деталізація витрат на діагностику та лікування

Перший етап: 561 721,5 грн

  1. 1. Комплекс обстежень протягом лікування (терапія, ортопедія, біострахування) – 16 684 грн.
  2. 2. Забір фрагменту малогомілкової кістки та червоного кісткового мозку (зі знижкою 40%) – 15 802,5 грн.
  3. 3. Ендотеліальні клітини, 80 млн. клітин (зі знижкою 50%) – 63 525 грн.
  4. 4. Періостальні клітини, 80 млн (зі знижкою 50%) – 63 525 грн.
  5. 5. МСК з кісткового мозку, 200 млн (зі знижкою 50%) – 127 050 грн.
  6. 6. МСК алогенні, 100 млн (зі знижкою 50%) – 50 000 грн.
  7. 7. Кістковий блок, п’ятка, індивідуальне виготовлення (зі знижкою 40%) – 21 023 грн.
  8. 8. Кісткові чіпси (зі знижкою 40%) – 21 000 грн.
  9. 9. Анестезія (зі знижкою 15%) – 27 200 грн.
  10. 10. Медикаментозне та операційне забезпечення – 17 410 грн.
  11. 11. Реконструктивно-відновлювальне лікування в стаціонарі, до 10 комплексних операцій (зі знижкою 40%) – 138 502 грн.

Другий етап: 244 477,5 грн

  1. 1. Комплекс обстежень протягом лікування (терапія, ортопедія, біострахування) – 24 784 грн.
  2. 2. Анестезія (зі знижкою 15%) – 15 045 грн.
  3. 3. Медикаментозне та операційне забезпечення – 25 199 грн.
  4. 4. Реконструктивно-відновлювальне лікування в стаціонарі, до 10 комплексних операцій (зі знижкою 40%) – 179 449,50 грн.

Третій етап: 367 845 грн

  1. 1. Комплекс обстежень протягом лікування (терапія, ортопедія, біострахування) – 3 405 грн.
  2. 2. Анестезія (зі знижкою 15%) – 13 181 грн.
  3. 3. Медикаментозне та операційне забезпечення – 30 142 грн.
  4. 4. Реконструктивно-відновлювальне лікування в стаціонарі, до 10 комплексних операцій (зі знижкою 40%) – 321 117 грн.

Вартість лікування зі знижкою медичного центру 41%: 1 174 044 грн.

Партнери

Останні новини

Всеукраїнський центр волонтерів

people
Миколаївський обласний благодійний фонд
“РЕГІОНАЛЬНИЙ ФОНД БЛАГОЧЕСТЯ”

Свідоцтво про державну реєстрацію благодійної організації Серія АВ №736456 від 26.09.08

Контакти:

Преса про нас